Sprijină

Noi visăm frumos, tu poți face ca visurile să se transforme în realitate. 

Până în prezent, clubul nostru s-a susținut exclusiv din contribuțiile sponsorilor, atât în activitatea de zi cu zi, cât și la evenimentele la care au participat membrii noștri.

Fiecare zi de cantonament, fiecare din cele peste 300 de medalii obținute la concursurile interne și internaționale, fiecare competiție pe care o organizăm anual sunt posibile datorită sponsorilor noștri.

Cu toții tragem împreună, noi și sportivii noștri aducem munca și pasiunea, tu poți susține achiziționarea de echipamente și dotări pentru sală, participarea sportivilor noștri la concursuri (campionate/competiții) și premierea copiilor talentați.

Donații

Donează 3,5% din
impozitul pe venit

  • Ești persoană fizică, ai o profesie liberală, PFA cu normă de venit sau alte venituri extra-salariale?
  • Dacă vrei să susții Clubul Sportiv Riposta, completează formularul și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Club Sportiv Riposta.

Adoptă
un scrimer

  • Pregătirea intensivă a unui scrimer pentru o competiție internațională (europeană sau mondială) se ridică la circa 1500 de lei pe lună.
  • POȚI DONA PRIN CONT BANCAR: Club Sportiv Riposta CUI 21799106 CONT RON – RO29RNCB0300086566830001, BCR sector 5

Sponsorizări

Donează 20% din
impozitul companiei

  • Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmând să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit.
  • Sponsorizările pentru microîntreprinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Devino sponsor al
Riposta Cup

  • Organizăm Cupa Riposta de 3 ori pe an, la diverse categorii de vârstă.
  • Sponsorii beneficiază de co-branding: logo-ul Dvs. va apărea la sală, pe afișele competiției, pe site și pe canalele noastre de social media.
  • Suma minimă prin care poți contribui este de 1000 lei/an.

Întrebări frecvente

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmând să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntreprinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

De ce e în regulă să faci doar o estimare? De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele 28 de trimestre (adică în următorii 7 ani).

PASUL 2. Completează și semnează contractul de sponsorizare de aici cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Asociația Club Sportiv Riposta.

Dacă dorești, poți completa contractul în format PDF de aici, pe care să îl trimiți apoi semnat la sediul nostru de la adresa: Piața Presei Libere 1, Corp A, etaj 3, București sau pe mail la adresa sportriposta@gmail.com.

PASUL 3. Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Club Sportiv Riposta. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 4. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare.

PASUL 5. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul anterior. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107.

Dacă vrei să susții Clubul Sportiv Riposta, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Club Sportiv Riposta.

Data până la care formularele pot fi depuse este 20 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul anterior, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

Formularul 230 pentru 2 ani*

Formularul 230 pentru 1 an

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

Scanat sau fotografiat cu telefonul, la adresa de mail sportriposta@gmail.com. Asigură-te că fotografia e clară și că toate datele pot fi citite cu ușurință. Noi ne vom ocupa apoi să depunem formularul la ANAF.

Prin poștă sau prin curier la adresa Piața Presei Libere 1, Corp A, etaj 3, București. Mai departe ne ocupăm noi.

La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale. Găsești aici adresele.

Prin serviciul online ANAF Spațiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Persoanele fizice cu profesii liberale sau alte venituri extra-salariale pot redirecționa 3,5% din impozitul pe veniturile de anul trecut prin completarea si depunerea Declarației unice 200 de pe site-ul ANAF.

Te rugăm să completezi secțiunea destinată susținerii unei entități non-profit cu datele Asociației Club Sportiv Riposta.

Nume: CLUB SPORTIV RIPOSTA

Cod de identificare fiscală: 21799106

Cont: RO29RNCB0300086566830001

Depune apoi declarația în Spațiul Privat Virtual.